De Tross is een combinatie van cross en Trec, op de “Broekelo” stijl.
In het bosje van stal Mansour staan wat cross hindernisjes variërend van 30 cm tot 75 cm. Net als bij Broekelo kan je kiezen voor de hoge of de lage variant. De hindernissen waar je uit kan kiezen staan praktisch bij elkaar.

 Voor de lage variant krijg je minder punten dan de hoge variant. Op het andere terrein staan de PTV hindernissen. Twee dezelfde hindernissen staan naast elkaar. De ene is de moeilijke versie, de andere de gemakkelijke. Ook hier is dus verschil in punten. Na het parcours krijg je een ingetekende route over de Veluwe.

Hier zijn nog extra punten te verdienen door de goede bakens te vinden. Je hoeft deze route niet te rijden maar dan krijg je de punten niet. De route gaat niet op tijd, je moet alleen voor een bepaalde tijd terug zijn. Omdat de punten van de morgen dan al berekend zijn zal de prijsuitreiking ook snel kunnen. 

Voor beide onderdelen geldt dat deze nog goed uitgewerkt moet worden. Voor de TROSS komt ook nog een reglement. Op het moment dat deze klaar is, zal deze onder het tabblad 'reglementen' worden geplaatst.